Трима учени от Харвардския и Стандфорския университет, Даниел Джафърис, Пин

...
Трима учени от Харвардския и Стандфорския университет, Даниел Джафърис, Пин
Коментари Харесай

Пътуването през червееви дупки е възможно

Трима учени от Харвардския и Стандфорския университет, Даниел Джафърис, Пин Гао и Арон Уол, са създали калкулации, че пътуванията през червееви дупки са вероятни. До в този момент се спекулираше, че сходно пътешестване би могло да разреши телепортация и на процедура да е по-бързо от скоростта на светлината, предава CNET. Оказало се обаче, че пътуването през червееви дупки ще е по-бавно, в сравнение с в случай че се пътува по нормалния маршрут. " Оказва се, че червеевите дупки не са ефикасен метод за предвижване във Вселената ", разяснява Джафърис.

" Тези формирания, свързват две точки от пространството и времето, само че това не е това свързване в директен път, който познаваме от киното ", добавя ученият.

Джафърис отбелязва, че проучването натъртва не толкоз на опцията за странствуване, колкото на съществуването на червеева дупка, през която може да премине светлина. Според ученият това е стъпка в посока на основаването на по-добра доктрина за квантовата гравитация.

" Реалният смисъл на тази работа е в нейната връзка с осведомителния абсурд на черната дупка и връзките сред гравитацията и квантовата механика ", разяснява Джафърис.

Теорията на тримата учени твърди, че две черни дупки, свързани на квантово равнище, могат да работят като червеева дупка, през които светлината може да пътува. Това значи, че светлината и информацията могат да бъдат извлечени от черна дупка. Понятието червеева дупка значи директен път, тунел, през време пространството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР