Трима участници в международна организирана престъпна група за трафик на

...
Трима участници в международна организирана престъпна група за трафик на
Коментари Харесай

Трима души, пренасяли наркотици от Африка към Западна Европа, са задържани в София

Трима участници в интернационална проведена незаконна група за трафик на опиати от Африка към Западна Европа са арестувани на 19 март 2019 година в София. Арестите били в осъществяване на европейска заповед, издадена от Германия.

Сред арестуваните са българин и жители на Танзания и Сомалия - краткотрайно пребиваващи в страната, без непрекъснати адреси.

Според обвиняването арестуваните са били част от огромна интернационална незаконна мрежа за разпространяване на опиати. Ролята на задържаните била да набират и изпращат в африкански страни български „ мулета ”, които да придвижват опиати най-много към Германия и Италия.

Тримата арестувани са следени от проверяващите у нас повече от половин година. През това време те са подслушвани и заснемани.

Повод за следствието в Германия  са няколко случая на арестувани над 75 кг хероин с един и същи генезис в страната и в други европейски страни.

Задържаните са с наложени от съда ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “.  Задействана е и процедура по изгонването им в Германия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР