Трима турски моряци са били ранени от румънски гранични полицаи

...
Трима турски моряци са били ранени от румънски гранични полицаи
Коментари Харесай

Румънската Гранична полиция стреля по турски риболовен кораб с бракониери

Трима турски моряци са били ранени от румънски гранични служители на реда при опит да спрат рибарски транспортен съд, който бил хванат да бракониерства в румънски териториални води, оповестява в. " Гъндул ", представен от Българска телеграфна агенция.

Инцидентът е станал в неделя сутринта, когато турският кораб бил видян да прави противозаконен лов на риба в изключителната икономическа зона на Румъния, на към 52 морски благи източно от село Костинещ, окръг Констанца.

След като екипажът на риболовния транспортен съд не се подчинил на заповедите на румънските гранични служители на реда, те употребявали оръжие, с цел да спрат плавателния съд. Трима от осемте турски моряци на борда са получили леки пострадвания от рикоширали патрони. При акостирането на кораба на пристанище Мангалия, те са превозени до болнично заведение, с цел да получат здравна помощ.

В резултат на претоварването с риболовни принадлежности и риба, както и на внезапните маневри в опит да избегне плавателния съд на румънската Гранична полиция, турският рибарски транспортен съд е получил съществени повреди и е потопен.

В известие на Граничната полиция се отбелязва, че по време на интервенцията граничните служители на реда са разчитали на въздушна поддръжка от многоцелеви аероплан, участващ в Съвместната морска интервенция за битка с незаконната миграция, противозаконния лов на риба и замърсяването в Черно море, която се реализира под егидата на Фронтекс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР