Трима цивилни са загинали, а 11 други са били ранени

...
Трима цивилни са загинали, а 11 други са били ранени
Коментари Харесай

Убити и ранени цивилни при обстрел в Донбас

Трима цивилни са починали, а 11 други са били ранени в следствие на обстрел от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това заяви ТАСС, като цитира изказване на представителството на Донецка национална република (ДНР) към Съвместния център за надзор и съгласуваност на режима на преустановяване на огъня.

" На 14 август 2022 година трима души починаха, а 11 бяха ранени. Продължава да постъпва информация ", се споделя в известие на Telegram-канала на представителството.

В резултат на обстрел в Донецк бяха развалени здания .



Според представителството въоръжените сили на Украйна са изстреляли 324 боеприпаса от разнообразни типове в ДНР, в това число от реактивни системи за залпов пукотевица " Град " и тежка артилерия, в това число артилерия на НАТО с диаметър 155 мм.

Припомняме, че представители на украинските управляващи обявиха, че съветската войска не може да напредне от региона на границата сред Донецка и Луганска области . След завладяването на Лисичанск и Северодонецк съветските военни се пробваха да продължат настъплението към градовете Бахмут и Северск, само че към този момент не съумяват да реализират обилни триумфи в това направление, обобщава Руската работа на Би Би Си.

Ръководителят на регионалната администрация на Луганска област Сергей Гайдай написа в канала си в " Телеграм ", че " след относително бързото завладяване на Лисичанск врагът не може да преодолее разстояние, по-малко от региона на този град ". " Да, изгарят земята наоколо, само че всеки идващ километър се завладява след обилни загуби ", споделя Гайдай.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна съветската войска също е направила несполучлив опит да щурмува Пески (в региона на летището в Донецк).

В събота съветското министерство на защитата съобщи, че е поело цялостен надзор над селището Пески, само че отчет на английското разузнаване в неделя сподели, че боевете евентуално ще продължат там.

По-рано Американският Институт за проучване на войната / ISW / заяви, че Пески е значително опустошен и че съветските военни не престават да поемат цялостен надзор над това обитаемо място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР