Трима цивилни бяха убити и дванайсет бяха ранени при въздушно

...
Трима цивилни бяха убити и дванайсет бяха ранени при въздушно
Коментари Харесай

Сирийските ВВС бомбардираха турска военна колона в Идлиб, има убити

Трима цивилни бяха убити и дванайсет бяха ранени при въздушно нахлуване по турски ескорт в Сирия, заяви турското министерство на защитата, представено от международните организации и турските медии.

Извършено бе въздушно нахлуване по наш ескорт, придвижвал се към бдителен пункт номер девет в региона на Идлиб. Трима цивилни починаха и 12 бяха ранени. Лицата са се намирали в региона на местонахождението на конвоя, посочи министерството на защитата на Турция.

Автоколоната се е движила към наблюдателния пункт в Идлиб в 5.30 ч. сутринта за укрепване на сигурността на пункта и сигурността на доставките, предотвратяването на гибелта на мирни поданици и понижаване на напрежението сред страните в спор, показва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Министерството на защитата на Турция също така заяви, че авансово е уведомило Русия за прехвърлянето на въоръжението.

Силно осъждаме това нахлуване, осъществено от силите на режима на президента на Сирия Башар Асад в нарушаване на споразуменията с Руската федерация, се споделя в изказването на министерството на защитата на Турция.

Имаме суверенно право на отбрана и чакаме неотложно да бъдат взети ограничения за отбягване на повтаряне на такива произшествия, е посочено още в текста.

По информация на турската телевизия НТВ конвоят с бронетехника на турските въоръжени сили е потеглил от бдителен пункт номер седем към пункт номер девет в Идлиб за подсилването му. Прехвърлянето на въоръжение е било належащо поради това, че пункт номер девет се е оказал в центъра на настъплението на сирийски военни.

Правителствените войски са нанесли удари по маршрута на конвоя и някои снаряди са се взривили покрай бронетехниката. За да няма жертви и ранени от конвоя, той е бил спрян и в региона на случая са изпратени безпилотни самолети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР