Трима свидетели по делото КТБ, сред тях и адвокат, са

...
Трима свидетели по делото КТБ, сред тях и адвокат, са
Коментари Харесай

Адвокат и двама свидетели по делото КТБ в ареста

Трима очевидци по делото КТБ, измежду тях и юрист, са прибрани в ареста, заяви 24 часа. Георги Георгиев, непосредствен на фамилията на банкера дезертьор Цветан Василев, Здравко Босаков и Мартин Апостолов, бранител по цивилен и търговски каузи, били арестувани в петък. В събота те са привлечени като обвинени по делото на брачната половинка на Василев - Антоанета, и им е натрапен 72-часов арест, потвърдиха от прокуратурата.
Обвиненията са за пране на пари през 2013 година Разследването е обвързвано със средствата, добити от някогашния притежател на КТБ Василев и негови доближени, подсъдими по делото за банкрута на банката. Един от задържаните бил измамен под отговорност за пране на 30 000 евро, а различен - на към 50 000 евро. Очаква с прокуратурата да изиска от спецсъда да наложи непрекъснат арест на тримата арестувани. Очакваше се това да стане още в неделя, само че до късно следобяд искане не бе импортирано.
Адвокатът на Цветан Василев - Константин Симеонов, удостовери за арестите, само че отхвърли детайлности. Със отбраната на Мартин Апостолов се е заел Христо Ботев, който е юрист и на семейство Баневи. “Подал съм сигнал до Висшия адвокатски съвет и Софийската адвокатска гилдия, че има задържан сътрудник, който е изпълнявал служебните си задължения”, съобщи пред “24 часа” юрист Ботев. Кантората на Мартин Апостолов не била претърсвана.
На 10 януари с обвинявания се снабдиха други очевидци по мегаделото “КТБ”. Сред тях бе Никола Киров, приближен човек на Цветан Василев в оръжейния бизнес и финансов шеф на “Дунарит”. Материалите против тях са били отделени от огромното дело за банкрута на банката. Следствени са 5-има души. Според обвиняването те получили през 2013 година 2,5 млн. коледни бонуси от така наречен черна каса на Цветан Василев. Разследването против петимата почнало през 2015 година и в началото било за укриване на налози.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР