Трима следователи от Европол се очаква да пристигнат в Малта,

...
Трима следователи от Европол се очаква да пристигнат в Малта,
Коментари Харесай

Следователи от Европол се включват в разследването на убийството на Дафне Каруана Галиция

Трима следователи от Европол се чака да дойдат в Малта, с цел да спомагат за откриването на убийците на малтийската журналистка Дафне Каруана Галиция, разследвала корупцията по високите етажи на властта, заяви организация " Франс прес ", като се базира на официално съобщение на малтийската полиция.

Холандски специалисти и сътрудници от американското ФБР към този момент се включиха в следствието на атентата от 16 октомври, когато колата на журналистката бе взривена и тя почина в детонацията.

Във вторник ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни ускори натиска, настоявайки за интернационално следствие.

Малтийското държавно управление деблокира 1 милион евро, които дава за информация, която би довела до причинителите и поръчителите на убийството. Мнозина в най-малката страна в Европейски Съюз обаче не имат вяра на правосъдните управляващи и полицията.

Снощи група дами разпънаха палатки на исторически площад в малтийската столица Валета, обявявайки четиридневен митинг с гледище за оставката на началника на полицията и министъра на правораздаването и заменянето им с персони, утвърдени от две трети от Народното събрание. Ако Народното събрание не чуе това, което имаме да му кажем, ще излезем по улиците и тогава може би някой ще ни изслуша, съобщи една от участничките.

Екологичен потенциал изпраща делегация в Малта, с цел да проверява по какъв начин държавното управление се оправя с корупцията, увеличавайки натиска върху премиера Джоузеф Мускат, съобщи организация " Асошиейтед прес ".

Председателят на групата на АЛДЕ в Европарламента Ги Верхофстат сподели през вчерашния ден, че корупцията в Малта наподобява е необятно публикувана и се е трансформирала в рентабилен бизнес модел. Делегацията ще ревизира дали в Малта се съблюдава върховенството на закона и какви ограничения се вземат против корупцията и прането на пари, добави Верхофстат./ БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР