Трима седмокласници от СУ "Йоан Екзарх Български" в Шумен са

...
Трима седмокласници от СУ "Йоан Екзарх Български" в Шумен са
Коментари Харесай

Седмокласници от Шумен върнаха намерен портфейл

Трима седмокласници от СУ "Йоан Екзарх Български " в Шумен са предали в полицията открит портфейл с пари и документи. За доблестната им постъпка оповестиха през днешния ден от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен.

Руслан Венелинов, Кристиян Славов и Филип Геров нощес са намерили мъжки портфейл в региона на автогарата в регионалния град, в който имало 150 лв. и документи на 32-годишен локален гражданин. Днес преди обяд учениците са отишли до полицейското ръководство в Шумен, с цел да предадат откритата движимост.

Униформени чиновници се свързали със притежателя. Малко по-късно той е дошъл в полицейското ръководство, където се срещнал с момчетата и му бил върнат изгубеният портфейл. Мъжът схванал за неналичието му нощес и подал сигнал в полицията. Петко Петков благодарил на седмокласниците за доблестната им постъпка и дал на всеки от тях дребна парична сума.

ОД на МВР- Шумен изрича признателност към учениците и техните родители. Постъпката им е образец за подрастващите и приказва за положителното им образование и гражданска им позиция, допълват от пресцентъра на полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР