Трима са задържани след тайна операция на ИнтерполСлед общо разследване

...
Трима са задържани след тайна операция на ИнтерполСлед общо разследване
Коментари Харесай

Престъпна онлайн платформа разбита в Германия


Трима са арестувани след загадка интервенция на Интерпол

След общо следствие с американските и холандските управляващи немските следствени органи закриха втората най-голяма в света престъпна платформа за онлайн търговия и арестуваха трима немски жители, обвинени в поддържането й. Това заяви през днешния ден прокуратурата във Франкфурт, представена от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Платформата за интернет търговия, наречена " Уолстрийт маркет ", е употребена за продажба на опиати, персонални данни, подправени документи и компютърни вируси. Тя е имала над 1,15 милиона клиенти почитатели и над 5400 регистрирани продавачи, заяви прокуратурата.

Тримата задържани мъже - на 22, 29 и 31 години, бяха арестувани на 23-24 април в хода на следствието на Федералната работа за престъпни следствия.

Мъжете, които съгласно следователите са получавали комисиони от 2 до 6 % от продажбите, осъществени посредством платформата, са били арестувани след загадка обща интервенция с присъединяване на Европол, на американската и холандската следствена работа.

Разследващите са следили тримата арестувани от март до момента.

Киберспециалистите в немската следствена работа взели " оперативни ограничения ", откакто нарушителите задействали платформата на 23 април и почнали да си трансферират парични суми от нея, оповестява прокуратурата, представена от Ройтерс.

Властите блокирали сървъра им през вчерашния ден и конфискували 550 000 евро в брой, криптовалути, хардуер и други материални доказателства, показва АП.

Американските управляващи оповестиха, че по отношение на следствието са задържали двама наркодилъри в Лос Анджелис и са конфискували близо 1 милион $ в брой, както и оръжия и опиати, отбелязва АП.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР