Трима са убитите при стрелбата на коледния базар в Страсбург.

...
Трима са убитите при стрелбата на коледния базар в Страсбург.
Коментари Харесай

Стрелба на коледния базар в Страсбург

Трима са убитите при стрелбата на коледния базар в Страсбург. Други 12 души са ранени, като шестима от тях са в сериозно положение. Френските управляващи преглеждат случилото се като терористичен акт. 

Към момента няма данни за потърпевши при нападението български жители. 

Нападателят - 29-годишният Шериф Шекат, е ранен в престрелка с полицията и е към момента на независимост. В интервенцията по търсене му вземат участие 600 служители на реда и жандармеристи. Затворена е централната част на града, спряно е придвижването на наземния публичен превоз. Въпреки засилените ограничения за сигурност, учебните заведения в града ще бъдат отворени, като родителите ще преценят дали да пуснат децата си. 

Министерството на вътрешните работи прикани жителите на Страсбург да не излизат на открито и да наблюдават инструкциите на управляващите.

" Между 20.20 и 21.00 ч. е имало на два пъти престрелки сред нападателя и силите ни за сигурност. Издирването на стрелеца продължава. Той е печално прочут на полицията с закононарушение от общ темперамент, за които към този момент е бил осъждан и е лежал в пандиза. Всички публични мероприятия ще бъдат анулирани, с цел да могат силите на реда да се активизират напълно за издирването на нападателя. Степента на паника за атентат във Франция е нараснала. Засилват се защитата и инспекциите по границите, както и по всички коледни пазари. Ще има и повече патрули в цялата страна ", сподели вътрешният министър на Франция Кристоф Кастанер.

Заподозреният е прочут на полицията с закононарушения, които не са свързани с тероризъм. Името му обаче попадало в лист с радикализирани лица. Той е имал присъди във Франция и Германия и е лежал в пандиза.

Стрелецът трябвало да бъде задържан във вторник заран по съмнения за присъединяване в грабеж с опит за ликвидиране. Полицаите обаче не го разкрили в дома му, а при обиска в жилището са открити гранати. Всичките му хипотетични съучастници са арестувани.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР