Трима представители на Академията за млади пилоти на Ферари окупираха

...
Трима представители на Академията за млади пилоти на Ферари окупираха
Коментари Харесай

Академията на Ферари с пълна доминация на старта на сезона във Формула 2

Трима представители на Академията за млади водачи на Ферари окупираха местата на подиума в откриващия старт за сезона във Формула 2. Триумфът в главната конкуренция на пистата " Ред Бул Ринг " сграбчи британеца Калъм Илот, който се поздрави с триумфа след съвършено каране и доста шанс.

@Callum_Ilott

That first #F2 win feeling #AustrianGP #RoadToF1 pic.twitter.com/erhttc0ya5
— Formula 2 (@FIA_F2) July 4, 2020
На старта на конкуренцията водачът на UNI-Virtuosi потегли трети, само че още преди първия завой бе на лидерската позиция, след което прекара половин обиколка гума до гума със своя съотборник Гуан Ю-Джоу, като китаецът завоюва борбата. Трети при започване на конкуренцията се движи Мик Шумахер, като топ три резервираха своите позиции по време на целия първи стинт.

Джоу направи първи своето наложително прекъсване в 18-та обиколка, като Илот и Шумахер го последваха надлежно един и два тура по-късно. Заради бавното загряване на гумите хард, водач след стоповете бе синът на седемкратния международен първенец във Формула 1, само че в първите две обиколки след своя стоп той се смъкна назад до трета позиция.

В 27-та обиколка пристигна и повратният миг в надпреварата, когато колата на Джоу получи механически проблем и той загуби движение, подарявайки водачеството на Илот. Само три обиколки по-късно Артьом Маркелов изпита сходен проблем, само че той нямаше шанса да докара своя автомобил до пит лейна, което наложи и излизането на автомобила за сигурност.

LAP 27/40

Noooo Zhou The leader pulls to one side with an issue#AustrianGP #F2 pic.twitter.com/v0Qmmz113H
— Formula 2 (@FIA_F2) July 4, 2020
При рестарта Илот потегли съвършено, принуждавайки Шумахер да натисне малко повече, само че огромна загуба на температура в гумите при сейфти кара не даде задоволително сцепление на германеца и той излетя от пистата на седми завой, смъквайки се до 13-та позиция, след което финишира на нежеланата 11-то място. След грешката на Шумахер, Маркус Армстронг се изкачи до втора позиция, само че имаше сложната задача да задържи зад себе си първенецът във Формула 3 за предходната година, Роберт Шварцман. Новозеландецът съумя в тази си задача, завършвайки на подиума в своя дебют в шампионата.

LAP 36/40

*2019 @FIAFormula3 flashbacks*

Shwartzman is all over the back of Armstrong for P2...#AustrianGP #F2 pic.twitter.com/Sr2U3ClJ1o
— Formula 2 (@FIA_F2) July 4, 2020
В утрешната спринтова конкуренция, от първа позиция ще потегли бразилецът Филипе Другович, който и през днешния ден потегли от първа редица, само че още при започване на надпреварата изостана от водачите.

Спринтовата конкуренция на „ Ред Бул Ринг “ започва на следващия ден от 12:10 българско време.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР