Трима полицейски служители са пострадали по време на протеста на

...
Трима полицейски служители са пострадали по време на протеста на
Коментари Харесай

Трима полицаи са пострадали на третото Велико народно въстание

Трима полицейски чиновници са потърпевши по време на митинга на 22 септември, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Според известието те са станали жертва на " групи провокатори с профил и хулиганско държание на лица, свързани с ултраси на футболни клубове ". Униформените са били замеряни с камъни, бомбички и бутилки, пишат от полицията.

Един от потърпевшите чиновници е бил уцелен от камък в главата. Това се е случило наоколо до остарялата постройка на Народното събрание при паметника " Цар Освободител ". Напрежението там породи към 22 ч. в сряда. Според Министерство на вътрешните работи част от уредниците на митинга са показали " вербална експанзия " против чиновниците – крещяли са по мегафони в лицата им и са се пробвали да пробият полицейския кордон.

" От втори и трети ред те се опитваха да изтласкат напред други протестиращи жители и по този начин да провокират конфликти със чиновниците на реда ", твърди Министерство на вътрешните работи.

Другите двама потърпевши чиновници са с по-леки пострадвания, получени при опита им да спрат група протестиращи. На служителите на реда е оказана здравна помощ.

Полицията продължава да работи за определяне на провокаторите, твърди Министерство на вътрешните работи. " На идващ стадий следва да бъдат подхванати и съответните правоохранителни ограничения по отношение на нападателните и хулигански прояви на тези лица ", написа в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР