Трима пациенти са изписани днес от Инфекциозното отделение на УМБАЛ

...
Трима пациенти са изписани днес от Инфекциозното отделение на УМБАЛ
Коментари Харесай

Трима излекувани от коронавирус в Бургас

Трима пациенти са изписани през днешния ден от Инфекциозното поделение на УМБАЛ Бургас, откакто са дали две следващи негативни проби за Covid – 19, a общо изписаните са четирима. Данните са от Общинският спешен щаб.
В момента в Инфекциозно поделение на УМБАЛ Бургас се лекуват други трима пациенти с ковид , плюс още двама в болничното заведение в Айтос. Те са в устойчиво положение, оповестяват лекарите.
Вчера в Бургас е бил признат още един пациент със признаци за ковид. Взета му е проба, резултатът от която се чака да излезе до края на деня.
До през днешния ден броят на поставените под карантина в община Бургас е 822, а за региона те са 2000 души .
Общо 20 са екипите на Спешна помощ, които обслужват Бургаска област, като пет от тях работят на територията на община Бургас.
Остават в действие ежедневните действия по стерилизация на рейсове, рампи, подлези, автогари, здравни заведения, улици, търговски обекти и други публични места. Половин звук алкохол ще бъде разпределен на здравните заведения, домашния обществен патронаж, детската млечна кухня за стерилизация. Обработва се базата, в която бяха настанени грузинските жители, отпътували са родината си.
Общинският спешен щаб взе решение за изключителни дезинфекции в пощенските клонове, защото от 7 април стартира изплащането на пенсии . В дните на приемане ще се правят обработки през два часа. Екипи ще бъдат на място и ще наблюдават за съблюдаване на отдалеченост, ще дезинфектират дръжките на входните порти през целия работен ден.

На съвещанието на Общинския щаб бяха набелязани засилени ограничения във връзка с идния огромен църковен празник Цветница , който е в неделя. Утре следва среща с Архиерейското наместничество за разискване на взаимния надзор при допускане в православните храмове, както и за дезинфекционните действия, които би трябвало да се правят през целия ден. Органите на реда ще наблюдават за непозволено скупчване на хора.
От полицията оповестиха, че през вчерашния ден са открили пет лица, нарушили наложителната карантина. Те са предадени на прокуратурата. Седем са формираните актове за миналото денонощие за посещаване на неразрешени с министерска заповед обществени места.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 2 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР