Трима пациенти от листата на чакащите за белодробна трансплантация са

...
Трима пациенти от листата на чакащите за белодробна трансплантация са
Коментари Харесай

В очакване на белодробна трансплантация са починали трима българи

Трима пациенти от листата на чакащите за белодробна трансплантация са умряли за две седмици. Това заяви новият шеф на Агенцията по трансплантация доктор Михаил Христов.
Министерството се надява да подписа контракт с клиники от Германия и от Турция да обучат български лекари, които да вършат интервенциите у нас. На 22 октомври у нас идва турски трансплантационен екип, с цел да се запознае с опциите за осъществяване на белодробни трансплантации в Университетските лечебни заведения " Света Екатерина " и болница " Лозенец ". Такава сделка има и с екип от Хановер.

Директорът на Изпълнителната организация по трансплантации Михаил Христо изяснява, че българи, нуждаещи се от белодробна трансплантация, няма да бъдат одобрявани в немски клиники, тъй като сме единствено асоцииран, а не постоянен член на организацията Евротрансплант, оповестява БНР.

" Имаме окончателен отвод. Отпреди два дни, в мейл, немските управляващи ни обясниха, че страните, които са асоциирани членки към Евротрансплант – т.е., не са с правата на членките-учредителки, няма да бъдат трансплантирани, приказвам единствено за белодробна трансплантация, в страните-членки. Досега нямахме подобен безапелационен отвод, в този момент към този момент го имаме черно на бяло. Такава била политиката на страните, като визират правилата и условията в така наречен " Декларация за трансплантационен туризъм и битка с трафика на органи ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР