Трима палестинци бяха арестувани от израелската служба за сигурност (ШАБАК)

...
Трима палестинци бяха арестувани от израелската служба за сигурност (ШАБАК)
Коментари Харесай

Израел: Хванахме наети от Иран терористи

Трима палестинци бяха задържани от израелската работа за сигурност (ШАБАК) поради подготовка на атентати, съобщи РИА Новости.

Премиерът на еврейската страна Бенямин Нетаняху съобщи, че арабите са били наети от Техеран, с цел да извършат терористични актове и целите са били високопоставени израелски лица. Ядрото на клетката е бил 29-годишният компютърен инженерен Мохамед Махармех. Той е бил вербуван преди три години, до момента в който следвал в Южноафриканската република. При завръщането си в Палестинската автономност експертът по високи технологии е привлякъл към проектите и двама свои родственици. Махармех поради активността си получил 8000 $ от бюджета на Ислямската република.

"Искам да ви обърна внимание на следното. Иран освен поддържа терористичните организации ХАМАС, "Хизбулла " и "Ислямски джихад ". Техеран желае да окървави и нашата страна ", съобщи министър-председателят на Израел.

Информацията за арестуваните араби бе публикувана на фона на обвиняванията на Иран към Израел, че стои зад митингите, почнали в края на 2017 година Техеран през днешния ден още веднъж съобщи, че управляващите на Тел Авив се намесват във вътрешните работи на Ислямската република. Повод за следващата порция вербален огън бе вчерашна проява в Ерусалим, проведена от живеещата в Израел имигрантка от Иран Неда Амин, в поддръжка на протестиращите иранци.

Хиляди жители на Иран излязоха в края на 2017 година по улиците на страната в символ на митинг против високата цена на живота и безработицата. Към този миг при конфликтите са починали към 20 души. Вчера в Техеран и други градове се състояха и демонстрации в поддръжка на властите
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР