Трима от задържаните от престъпната схема за пренабиване на автомобилни

...
Трима от задържаните от престъпната схема за пренабиване на автомобилни
Коментари Харесай

Трима от схемата за пренабиване на номера са в съда, единият е на 71 години

Трима от арестуваните от незаконната скица за пренабиване на автомобилни номера, бяха доведени под стража в Районен съд, където ще се гледат ограниченията им за неотклонение. 
Прочетете още
Районна прокуратура желае непрекъснат арест за уредникът на схемата Даниел Бозов (с алената тениска), брачната половинка му Даниела и 71-годишният Ивайло Василев. Те са привлечени като обвинени по член 345 А от Наказателен кодекс. 

Делото е повече от 70 папки и юристите на арестуваните са поискали два часа да се срещнат с материалите по делото. 

Срещу обвинените са повдигнати обвинявания за укривателство в огромни размери, за изтриване на идентификационни номера на МПС и основаването на " подправени самоличности “ на коли, обект на закононарушение, в това число и в други страни.

На 25 август, при интервенция на полицията са арестувани пет лица, всяко от което е имало друго присъединяване в незаконната скица. Началото на следствието е сложено през 2022 година, когато е арестуван първокласен автомобил " Ауди А6 " със заличени истински идентификационни номера и пренабити нови, съобщи кореспондент на  TrafficNews.

Той е открит в дома на един от обвинените в село Марково. След този случай, полицията разплита цялата скица, като открива лицата, които са забъркани. Оказва се, че брачната половинка на единия от обвинените е получавала поръчки от разнообразни лица за замяна на номерата против сумата от 6000 лв.. Другият обвинен, най-активният, е имал подизпълнители - гравьор, а също и лице, което е изготвяло документите за вписване с погрешно наличие. Задържано е и лицето, което е отдало помещение за тази незаконна активност.

“Групата е работила извънредно подмолно. На процедура никой не е имал достъп до главния обвинен. Свързването с него е ставало през брачната половинка му ”, изясни представителят на районната прокуратура Атанас Илиев. 54-годишният главатар бил разделил всички задания на разнообразни лица - един подготвял плаките с новите номера на рами, различен оправял документите за регистрация на колите в КАТ.  Той нямал даже лична база, където да сменя номерата, а различен човек му обезпечил помещение.

“Бяха осъществени претърсвания на общо 5 адреса - в Пловдив, Марково и София ”, изясни шефът на пловдивската полиция старши комисар Георги Чергов. Основният обвинен е задържан във врачанското село Алтимир.

Един от упрекнатите Цветан Петров е с “парична гаранция ” в размер от 10 000 лева. 

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР