Трима от петимата членове на ръководството на най-голямото строително дружество

...
Трима от петимата членове на ръководството на най-голямото строително дружество
Коментари Харесай

"Капитал": Сменено е ръководството на "Автомагистрали"

Трима от петимата членове на управлението на най-голямото строително сдружение в България - държавната " Автомагистрали ", са заменени в петък следобяд, оповестява

Освободени са тримата представители на районното ведомство: Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов. На тяхно място са назначени Иван Станчев, който поема поста изпълнителен шеф, Ивелина Крушкова и Николай Едрев. Изданието напомня, че Иван Станчев беше в управата на " Автомагистрали " и заемаше същата служба и по време на предходното служебно държавно управление, когато районен министър беше Виолета Комитова. Преди това той беше за малко началник на отдел " Укрепване на свлачища " към държавното сдружение. На този пост той беше назначен през юни 2021 година от предходния шеф на сдружението Стоян Беличев, като преди този момент Станчев е работил в държавното сдружение " Летище София ". Според представители на бранша, Станчев е умел строителен инженер, който обаче няма дълъг мениджърски опит.

Юристката Ивелина Крушкова от 2018 година до 2020 година - по време на ръководството на Бойко Борисов, е била член на управителния съвет на националната компания " Индустриални зони ", а по-късно за малко (от март до октомври) е ръководител на Съвета на шефовете на " Индустриален и логистичен парк - Бургас ". В CV-то си в обществената мрежа LinkedIn Крушкова е показала, че от близо година работи в Комисията за финансов контрол, а от 2018 година е била управител планове в държавната Българска банка за развиване. Била е и в Комисията за защита на конкуренцията. Крушкова е приключила Бургаския свободен университет и УНСС. Има докторска степен от Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УНИБИТ). Имала е и дялове в няколко сдружения, които са трансферирани през 2017 година

Третото предопределение е на Николай Едрев, който беше основен специалист в парламентарната антикоАвтомагистралирупционна комисия в последното Народно заседание, а сега е съветник към Българската организация по храните (БАБХ) по формалния граничен надзор. По време на предходното служебно държавно управление е управлявал отдела " Процедури, публични поръчки и надзор на контракти " в " Автомагистрали " ЕАД, като е заемал поста от юли до септември предходната година.

Държавната компания " Автомагистрали за отбягване на публичните поръчки в строителството. Без търгове в края на ръководството си Бойко Борисов й разпореди контракти за съвсем 4 милиарда лева, които тя трансферира за осъществяване на частни компании под формата на контракти за наем на техника и личен състав.

За повече детайлности към промените в сдружението
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР