Трима от членовете на управителния съвет на БНР - Стефан

...
Трима от членовете на управителния съвет на БНР - Стефан
Коментари Харесай

Управата на БНР даде на късо заради договор за ток

Трима от членовете на управителния съвет на БНР - Стефан Ташев, Галя Тренчева и Мария Маркова, са подали сигнал до Специализираната прокуратура и до Агенцията за държавна финансова ревизия против шефа на радиото и началник на съвета Андон Балтаков. Съобщението бе направено от Ташев във " Facebook ". Според него, без да уведоми сътрудниците си в УС, на 4 май т.г. Балтаков сключил едногодишен контракт за доставка на електрическа енергия за 244 000 лв. с Данък добавена стойност с компания " Мост енерджи " АД. В същото време обаче при започване на април управлението на БНР  открило процедура за избор на снабдител на ток, съгласно която крайният период за подаване на предложения е бил до 3 юни. " Без да се преценява с решението Балтаков подписва контракт с " Мост енерджи " АД ", твърди Ташев. Според него редом с това Балтаков е подписал и двумесечен контракт с компанията " Енерджи маркет " АД за 54 000 лева, която до момента е доставяла ток за БНР, като УС на БНР още веднъж не е бил осведомен. Въпросното съглашение пък било подписано на 5 март т.г. Според Ташев най-скандалното в цялата история е, че под въпросния контракт стои автограф за координиране на Милен Митев, който бил показан като административен шеф на БНР, а той станал подобен 25 дни по-късно.

Любопитното е, че в другите известия на Ташев има разминаване в датите, на които той твърди, че е подписан договорът с " Мост Енерджи ". Както стана дума, в обявата му в обществените мрежи се споделя, че това е станало на 4 май, само че в писмо до работещите в БНР написа, че въпросният контракт е подписан на 9 април.

От БНР разпространиха позиция, съгласно която сегашният общоприет шеф на радиото Балтаков работи с УС, заварен от времето на предходния началник Светослав Костов, уволнен поради опит да смъкна от ефир водещата Силвия Великова. " Това поражда периодически разтърсвания в ръководството на медията и затруднява реализирането на концепцията на Андон Балтаков, която той е защитил пред Съвет за електронни медии ", се споделя в позицията.

Според БНР с встъпването си в служба Балтаков е наследил проблемите, подбудени от няколкомесечната управническа рецесия в радиото по времето на Светослав Костов. " Един от тях е доставката на електричество за публичното радио – в София и Благоевград. Вместо да разгласи нова социална поръчка, тогава управлението на БНР и актуалният УС неглижират казуса, който може да докара до прекъсване на радиото. При условия на безспорен форсмажор – оповестено изключително състояние и необезпеченост на радиото със зареждане с електричество, Андон Балтаков подхваща незабавни ограничения за обезпечаване работата на стратегиите до определянето на снабдител на електрическа енергия по обществено оповестената социална поръчка ", се споделя в отговора на радиото.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР