3 моряци достигнаха сушата безопасно, след като акули почти потопиха техния катамаран в Коралово море

...
Трима околосветски моряци достигнаха сушата безопасно, след като акули почти
Коментари Харесай

Трима околосветски моряци достигнаха сушата безопасно, след като акули почти потопиха катамарана им в Коралово море Коралово море

От Associated Press, 7 септември 2023 г., 2:47 AMАвстралийският орган за морска безопасност координира спасяването на двамата руски и един френски моряк, след като те активираха авариен маяк рано в сряда на 835 километра (519 мили) югоизточно от щата Куинсланд град Кернс. Тримата бяха спасени от товарен кораб под панамски флаг, който ги разтовари в пристанище Мулулаба на Слънчевия бряг северно от столицата на Куинсланд Бризбейн в четвъртък, съобщиха властите.

Спасеният моряк Станислав Берьозкин каза, че подозира, че акулите са сбъркали лодката му с кит.

Той каза, че екипажът се е подготвил за акули, но не и за такъв брой. "Там имаше много. Може би 20, може би 30, може би повече“, каза Берьозкин пред телевизия Seven News.

Те бяха използвали двуслоен материал за защита на надуваемите корпуси. „Но някои от тях скачат и хапят над двойния материал“, каза той.

Берьозкин, Евгени Ковалевски и французинът Венсан Томас Гарате бяха напуснали Санкт Петербург, Русия, на 1 юли 2021 г. и са плавали от Вануату за Кернс, когато са изпаднали в беда.

Акулите с резачки за бисквитки растат между 42 сантиметра и 56 сантиметра (17 инча и 22 инча) дълги и са кръстени на кръглите дупки, които хапят в плячката.

Джо Зелер, дежурен мениджър в центъра за реагиране на морската агенция в Канбера, каза, че аварийният сигнал беше спасил живота на моряците.

„Аварийният маяк абсолютно спаси живота им. Това позволи на спасително-координационния център да идентифицира точното местоположение и да приспособи най-подходящата и най-бърза реакция за спасяването им“, каза Зелер пред Australia Broadcasting Corp.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР