Трима народни представители от управляващата във Великобритания Консервативна партия я

...
Трима народни представители от управляващата във Великобритания Консервативна партия я
Коментари Харесай

Трима депутати напускат Консервативната партия на Тереза Мей заради Brexit

Трима народни представители от ръководещата във Англия Консервативна партия я напуснаха в символ на неодобрение от договорката за Брекзит, оповестява Sky News.
Анна Субри, Сара Уоластън и Хайди Алън са написали взаимно писмо до английския министър председател и водач на консерваторите Тереза Мей, с цел да потвърдят напускането си.
Трите депутатки, които поддържат оставането на Англия в Европейския съюз, ще се причислят към новата центристка " Независима група ", която е формирана от осем някогашни депутати от Лейбъристката партия
Преди дни отцепниците от Лейбъристката партия подадоха оставка от организацията поради нейното отношение към Brexit и антисемитизма, обвинявайки водача на партията Джереми Корбин за посоката, в която води лейбъристите.
Те го упрекват, че не се опълчва задоволително пламенно на проектите на Тереза Мей за излизане от Европейския съюз и че не съумява да отстрани антисемитизма в партията.
В писмото те акцентират, че партията била " в хватката " на Демократичната юнионистка партия и Европейската изследователска група по отношение на Брекзит, допълвайки, че имало " тежък неуспех " да им се опълчи.
Трите депутатки упорстват също по този начин, че излизането от Европейския съюз е предефинирало Консервативната партия, опропастявайки всички опити за нейното модернизиране.
Те разясняват: " Намираме за безконтролно, че партия, която в миналото се уповаваше на стопанската система, повече от всеки различен, в този момент неразумно води страната към ръба на пропастта " на Брекзит без съглашение.
От своя страна Тереза Мей съобщи, че участието на Англия в Европейски Съюз било " от дълго време източник на различия както в партията ни, по този начин и в страната ", тъй че " прекратяването на участието след четири десетилетия в никакъв случай не можеше да бъде елементарно ".
Но като изпълняваме уговорката си в програмата и изпълняваме решението на английския народ, вършим вярното нещо за нашата страна. И по този метод можем да вървим напред към по-светло бъдеще ", добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР