Трима надзиратели от Варненския затвор са арестувани, защото пускали периодично

...
Трима надзиратели от Варненския затвор са арестувани, защото пускали периодично
Коментари Харесай

Надзиратели пускали затворник автокрадец, задържаха ги

Трима надзиратели от Варненския затвор са задържани, тъй като пускали от време на време на независимост автокрадец . За последния месец и половина са засечени общо 6 сходни случая, като пандизчията постоянно се завръщал за вечерната инспекция. Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че се ревизира дали има връзка сред интервалите му на независимост и автокражбите в града. Затворникът излежавал присъда от близо 7 години, като до края й му остават още близо четири години и половина. За момента не е ясно дали той е единственият, който тримата надзиратели са пускали от време на време.



Затворникът излизал на независимост постоянно в промяната на едни и същи трима надзиратели , които се намирали на вътрешния и външния портал в пандиза, а за месец и половина са засечени общо шест сходни случая, изясни окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров: " Установени са шест случая з а времето от 31 май до 18 юли, в които надзирателите са пуснали нерегламентирано лишен от независимост да напусне територията на пандиза , след което всякога друго същият се е завръщал в пандиза ".

Затворникът излежавал присъда от близо 7 години за автокражби, от която му оставали четири години и четири месеца. По думите на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова услугите му били много търсени в града, като е допустимо в интервалите си на независимост пандизчията отново да е правил обири. " Той е неведнъж осъждан за автокражби. Оперативната информация е, че е експерт по обири на коли, бърз и издирван от разнообразни групи, с цел да взе участие в такива закононарушения ", сподели Арнаудова. Тя изясни, че се ревизира какво е отношението на този освобождаван пандизчия към осъществени в същия ден обири на територията на област Варна.
 Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор БГНЕС, архив-->

Движението на автокрадеца отвън пандиза било проследявано от полицията посредством телефонните кафези, а пандизчията постоянно се прибирал преди вечерната инспекция. Вчера бил денят, в който той бил освободен за шести път. Органите на Министерство на вътрешните работи го задържали в следобедните часове и изчакали дали някой няма да му се обади . " Опита да се обади единият от надзирателите, явно той е очаквал той да се прибере . Наближаваше часът за вечерна инспекция и надзирателят се е интересувал евентуално къде е, та попадна на проверяващите органи. Беше осъществено претършуване и в работното помещение на този надзорник и в дома му, в който бяха открити много телефони ", сподели Арнаудова.

До момента не е ясно дали автокрадецът е единственият пандизчия, който се е възползвал от услугите на надзирателите . Арнаудова сподели, че проверяващите нямат данни надзирателите да се получила нещо в подмяна, само че това не значи, че не са, тъй като дейните очевидни следствени работи са още първоначално. " След като трима са осъществили сходно действие, не мога да настоявам, че те работят по този метод единствено с един ", сподели представителят на основния прокурор. Арнаудова регистрира обстоятелството, че по време на наблюдението на съответния пандизчия други такива не е имало. Това обаче не значи, че не е имало или че няма предпоставки за това, добави тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР