Трима молдовски граждани са задържаните за взрива на банкомат в

...
Трима молдовски граждани са задържаните за взрива на банкомат в
Коментари Харесай

Разкриха подробности за взривения банкомат и задържаните

Трима молдовски жители са арестуваните за гърмежа на банкомат в Стара Загора. Според служителите на реда те са били извънредно добре готови , което демонстрира, че имат сходна процедура и в предишното си. Установено е, че арестуваните са имали и логистика на територията на страната ни .

Задържаните са на към 30 години , единият от тях обитавал по-дълго в страната ни, другите постоянно са пътували до Молдова и са се прибирали тук. Два дни преди закононарушението те са влезнали в страната ни .

В тях и в автомобила , с който са се придвижвали, са открити откраднатите пари- към 60 хиляди лв. . Една част от тях молдовците обърнали в евро. Колата е с българска регистрация, не е открадната , сега се търси притежателя й.

Вътрешният министър Младен Маринов осведоми, че по линия на интернационалния продан се открива съпричастността на арестуваните за други сходни закононарушения на територията на други страни Търси се и връзка на арестуваните с взривния преди към месец банкомат в Казанлък . Това е втори случай, в който молдовци взривяват банкомат у нас.

Мъжете са арестувани за 72 часа . Предстои да им бъде повдигната мярка за неотклонение задържане под стража.-->

Образувани са две досъдебни производства – за кражба и за взривяване, като наказванията са от 1 до 10 години и от 1 до 8 години затвор.

Сигналът за взривен банкомат в старозагорския квартал „ Железник “ бе получен на тел. 112  на 27 септември в 3.08 часа.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР