Трима млади представители на бизнеса от Враца – Мартин Харизанов,

...
Трима млади представители на бизнеса от Враца – Мартин Харизанов,
Коментари Харесай

Стопанска академия подкрепи състезание за млади предприемачи във Враца

Трима млади представители на бизнеса от Враца – Мартин Харизанов, Борил Коцев и Георги Николов, заслужиха горещи възторженостти за тяхната самодейност за образуване и осъществяване на първото по рода си районно съревнование по предприемачество " Аз предпочитам да се развъртвам във Враца ".
Инициативата се реализира със съдействието на съдружие „ Благотворни приятели” – Враца, Младежки дом – Враца, алумни клуб „ Финанси 2013”, катедра „ Финанси и кредит” при Стопанската академия „ Д. А. Ценов”, академична фондация „ Проф. доктор Минко Русенов”,, Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при СА „ Д. А. Ценов”.
С новото териториално разделяне и основаването на Дунавския регион за обмисляне с 1/3 от територията и 1/4 от популацията на страната, точно Стопанска академия „ Д. А. Ценов”, според промените от страна на МОН, ще бъде единственото ресурсно висше учебно заведение за дунавска Северна България за образование по бизнес и предприемачество, уточни ръководителят на финансовата катедра в Стопанската академия – проф. доктор Андрей Захариев.
Освен с огромен награден фонд, обезпечен посредством дарения от бизнеса за участниците в надпреварата, проф. Захариев оповести и основно обществено преимущество за всички бъдещи студенти-първокурсници в Алма матер в Свищов, изразено в гратис общежитие при класиране и записване в първи курс, постоянно образование в годината на полагане на зрелостния изпит и кандидатстване със документ за присъединяване и чудесно показване в ученическото съревнование по предприемачество.

На всички възпитаници бяха издадени поименни документи за присъединяване им в надпреварата, които обезпечават и банкет по първа мечтана компетентност при кандидатстване в степен „ бакалавър” в СА ‚Д. А. Ценов”.
Състезанието по предприемачество бе за възпитаници от 10-ти до 12-ти клас, с участници в тимове от 3 до 5 индивида. Всяко учебно заведение можеше да взе участие с няколко тима, като за най-хубавите бе обезпечен награден фонд от 700 лв.. Първа премия и 400 лева получи тим 1 на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство с план за развиване на бубарството в състав Габриела Нитоловска, Мариела Младенова и Евгения Евгениева.
Втора премия от 200 лева получи тим 3 на Средно учебно заведение „ Козма Тричков” с план в помощ на незрящите хора при визитата в музей. Съставът на тима включваше Натали Тодорова, Симона Стоянова, Адриана Миланова и Памела Иванова.
Трета премия от 100 лева завоюва тим 1 на Профилирана природо-математическа гимназия „ Академик Иван Ценов” с план за диетичен артикул от лешници и мед, и екип в състав Христо Георгиев, Петко Герасимов, Ванеса Нинова, Йоана Лалконска. Отличените тимове получиха и предметни награди, обезпечени от Фондация „ Проф. доктор Минко Русенов”.
Като спомагателен тласък, всички участници заслужиха и документ за парична премия – стипендия, която се изплаща след полагане на сполучлив зрелостен изпит, кандидатстване и банкет в постоянна форма на образование в компетентност „ Финанси” в Стопанската академия „ Д. А. Ценов”. Стипендията е в размер на 200 лв. и се връчва на първия студентски празник при записване като студент в Алма матер в Свищов.
Средствата за стипендиите са обезпечени посредством Фондация „ Проф. доктор Минко Русенов” на база постъпили целеви дарения на обща стойност 11400 лева, включително от Алумни клуб „ Финанси 2013” с ръководител Мартин Харизанов, преподаватели, банки и застрахователни сдружения.
Целта на надпреварата бе младежите да потвърдят, че има смисъл да останат във Враца и да основават бизнес в сърцето на Северозапада. Домакин на съревнованието бе Младежки дом – Враца, където тимовете имаха опция да презентират и защитят бизнес план пред жури, включващо в състав си предприемачите Мартин Харизанов, Борил Коцев и Георги Николов. При закриването на надпреварата тримата основатели дадоха обещание надпреварата да стане годишно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР