Трима младежи на по 19-20 години от панагюрското село Оборище

...
Трима младежи на по 19-20 години от панагюрското село Оборище
Коментари Харесай

Трима младежи от село Оборище помогнаха на изгубена възрастна жена

Трима младежи на по 19-20 години от панагюрското село Оборище избавиха заблудила се стара жена от измръзване. За положителната им постъпка описа кметът на селото Милко Ангелов, който е уверен, че без тях бабата е щяла да загине сама измежду нощ и при минусови температури.

Случката се разиграла по-миналия петък, след 22:30 вечерта. Делчо Михов, Радослав Кабаиванов и Цветан Ралчев били тръгнали да се разхождат с колата на единия. В края на Оборище забелязали сама жена, очевидно много стара и наметната с одеяло вместо връхна дреха. Усъмнили се че нещо не е наред и я наблюдавали. Тя излязла отвън селото и поела в посока към близкото село Мухово.

Момчетата слезли от колата и пробвали да я заговорят. Тя обаче нито могла да им каже по какъв начин се споделя, нито от кое място е, била дезориентирана и объркана, написа „Дарик“. Навън бил пъклен мраз, а в този регион скитат и диви хищници – не можело да я оставят.

Качили я в колата и я закарали в къщата на кмета. Той пък звъннал в полицията и по този начин скоро била направена връзка с двете дъщери на бабата, които живеят в Панагюрище. Те се погрижили за майка си. Ангелов споделя, че бабата се окопитила едвам когато я завели в дома й.

При типа на познатата конюнктура и като се стоплила, разпознала кмета и се чудела какво е правела измежду нощ сама отвън Оборище. За момента не се знае дали има деменция или е изпаднала във краткотрайна рецесия с паметта. Кметът е благодарен на момчетата за доблестната им постъпка. Можели са да подминат и да отидат да се веселят, само че вместо това са предпочели да бъдат хора.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР