Трима миньори загинаха след слабо земетресения в понеделник в полска

...
Трима миньори загинаха след слабо земетресения в понеделник в полска
Коментари Харесай

Слабо земетресение отне живота на трима миньори в Полша

Трима миньори починаха след едва трусове в понеделник в полска въглищна мина, благосъстоятелност на миннодобивната група PGG, заяви БНР, базирайки се на Ройтерс.

Земетресението с магнитуд 2,66 по скалата на Рихтер се усети в понеделник следобяд във въглищната мина "Сташич " в град Катовице - сърцето на полската въгледобивна промишленост. В региона е имало девет миньори, когато се е случил случая, съобщи представителят на PGG Томаш Глоговски. Шестима души са били откарани след случая в болница, уточни той, без да дава повече детайлности. "Трима от миньорите са починали ", добави Глоговски. Трусът не е оказал значително въздействие върху производството на мината, уточни представителят на компанията.

Полша към момента генерира по-голямата част от електрическата енергия си посредством изгаряне на въглища, само че въгледобивното произвеждане е намаляло през последните години заради по-ниските вложения и старания за редуциране на разноските.

Ройтерс напомня публична статистика, съгласно която през предходната година 21 миньори починаха в произшествия в миннодобивната индустрия в Полша.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР