Трима маскирани са задигнали 1300 лева от каса в старчески

...
Трима маскирани са задигнали 1300 лева от каса в старчески
Коментари Харесай

Нападатели ограбиха старчески дом, след като заплашиха персонала

 Трима маскирани са отмъкнали 1300 лв. от каса в старешки дом. В обществената институция се грижат за възрастни хора с увреждания. Служители от медицинския личен състав на дома са видели обирджиите, само че са били застрашени да мълчат.

Сигнал за случая е получен преди ден, в два часа след среднощ. В постройката на дом за възрастни хора с увреждания, са проникнали три маскирани лица, обезвредили са алармената система, само че са били видяни от медицинския личен състав.

“Персоналът, който е бил на промяна, е бил застрашен да резервира тишина и да ги оставят да свършат това, за което са пристигнали, а точно – те са разрушили касата и са откраднали към 1300 лева ", споделя Милена Николова – началник-отдел " Хуманитарни действия ".

" Това е извънредно да се случи за нашето обитаемо място. Ние сме спокоен и спокоен остров ", съобщи кмет на с. Горски горен Тръмбеш Николай Йорданов.

Селото е с към 60 поданици. Толкова са и възрастните хора в дома. Преди да създадат удара, обирджиите са спрели камерата за видеонаблюдение пред входа на обществената институция.

" Това  е направено не в работно време, а късно нощем и тази камера не може да запише придвижването ви и в изправен тип ", добави кметът.

Полицията работи по всички версии, в това число и изнасяне на информация от чиновник на дома. Не е ясно, дали открадната сума е била от събраните такси и дали е застрахована. Директорът на профилираната институция и застрашените медицински лица отхвърлят коментар.

" Персоналът е добре. Към момента сме изискали писмени пояснение от шефа на дома, които още не са постъпили …и въпреки всичко, самата обстановка не е била толкоз безвредна за целия личен състав и консуматори ", показва за Нова тв госпожа Николова.

Задържани за дръзкия обир към момента няма.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР