Трима маскирани членове на хонконгското продемократично движение дадоха необичайна пресконференция,

...
Трима маскирани членове на хонконгското продемократично движение дадоха необичайна пресконференция,
Коментари Харесай

Маскирани участници в протестите в Хонконг дадоха пресконференция

Трима маскирани членове на хонконгското продемократично придвижване дадоха необикновена конференция, с цел да не оставят монопола над информацията на пропекинските градски управляващи, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Мегаполисът претърпява най-тежката си политическа рецесия от десетилетия. Градът е обзет от митинги от близо два месеца, постоянно белязани от конфликти сред дребни радикални групи и силите за битка с безредиците. Но заради опасенията от правосъдно гонене придвижването няма ясно избран водач и членовете му се провеждат в обществените мрежи. Облечени в емблематичните облекла на участниците в митингите, черни тениски и жълти работен каски, двама младежи и млада жена поеха през днешния ден самодейността да се изправят пред медиите, носейки маски. Това е първият случай, в който членове на протестиращите вземат участие в толкоз публична конференция.

Един от тримата съобщи, че задачата им е да противодействат на държавния монопол върху разискването на тази тематика. Той увери, че никой от тях не приказва от името на политическо придвижване или партия, а "от народа, за народа. Призоваваме държавното управление да върне властта на народа и да отговори на настояванията на хонконгските жители ", споделиха те, прочитайки заявления на британски и на кантонския акцент на китайския.

Пресконференцията се организира ден след едни от най-тежките конфликти от началото на митингите, което докара до обща стачка и доста шествия, при някои от които се стигаше до конфликти с полицията. При вчерашните митинги са били задържани 148 души, заяви представител на хонконгската полиция. Вчера основният админ на Хонконг Кари Лам упрекна протестиращите, че нарушават реда в града, тласкат го към ръба на рискова обстановка и се стремят да основат безпорядък. Тя даде обещание, че управляващите ще проявят неотстъпчивост, с цел да опазят реда и закона и да възстановят доверието.

"Правителството евентуално се усеща обезпокоеното от вълнението на популацията, само че то избра да не поема отговорността си ", съобщи в отговор един от маскираните участници в конференцията. "Подобно държание би трябвало да бъде наказано ". Тримата порицаха и насилието, употребявано от силите на реда. Според тях то приказва за "пълна загуба на самодисциплина " и "некомпетентност ".

"Стремежът към народна власт, независимост и тъждество е неотменимо право на всички жители. Призоваваме държавното управление да не отстранява това право ", прибавиха те. Протестиращите желаят оставката на Лам, дефинитивно занемаряване на противоречивия проектозакон за екстрадицията, всеобщо изборно право, прошка за стачкуващите и следствие на дейностите на полицията, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР