Трима мъже, съпричастни към телефонна измама, са задържани по време

...
Трима мъже, съпричастни към телефонна измама, са задържани по време
Коментари Харесай

Трима са задържани за телефонна измама спрямо румънка

Трима мъже, съпричастни към телефонна машинация, са арестувани по време на полицейска интервенция в България и Румъния, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Действията са извършени на 1 юни от чиновници на Главна дирекция " Национална полиция ",Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе и техни сътрудници от северната ни съседка.

Според първичните данни телефонното обажданее осъществено от територията на България по отношение на 87-годишна румънка, от която е поискана сумата от 10 хиляди леи. Извършителите работили по схемата „ позвъняване от доктор с искане на пари за лекуване на непосредствен, претърпял случай “.

Действията по следствието са подхванати неотложно след сезиране на българските управляващи от румънската страна. На пътя Русе - Разград, минути след взимане на по-голямата част от инкриминираната сума, са арестувани фактическите причинители - мъже на 31 и на 41 години, и двамата от Ветово.

Парите били оставени малко по-рано от куриера /56-годишен румънски гражданин/ на несъмнено място от пътя. Той е арестуван в Букурещ, директно след прибирането си от България. В него е открита и останалата част от сумата.

Окръжната прокуратура в Русе е изпълнила всички предоставени й с европейска заповед за следствие от румънските магистрати следствени дейности за осъществената машинация в Румъния. Материалите следва да бъдат предадени на румънската прокуратура и следствието по случая продължава от тях.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР