Трима мъже са задържани за побоя над стопаните на хижа

...
Трима мъже са задържани за побоя над стопаните на хижа
Коментари Харесай

Трима задържани за нападението над хижари до Своге, двама полицаи пък са наказани

Трима мъже са арестувани за побоя над стопаните на хижа " Лескова " край Своге, а двама чиновници на РПУ-Своге са осъдени дисциплинарно след инспекция, назначена от шефа на регионалната дирекция на МВР-София старши комисар Живко Коцев, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Още по темата
 Хижари до Своге бяха пребити, упрекват полицията, че била заета с изборите Виж още

Сигналът в полицията е подаден на 2 октомври следобяд. Било обявено, че стопаните на хижата са били застрашени със разпра и нападнати от група мъже. Заявено било също по този начин разваляне и липса на разнообразни движимости от хижата. По описа на пострадалите, притежателят на хижата е признат в УМБАЛСМ " Пирогов " с голям брой пострадвания и черепно-мозъчна контузия. Имало е подозрения за мозъчно разтърсване, само че той е без заплаха за живота, оповестиха тогава от болничното заведение.

 

Директорът на МВР-София старши комисар Живко Коцев е назначил комисия за осъществяване на дисциплинарна инспекция по случая, която да обясни по какъв начин са работили полицейските чиновници при приемането и отработването на сигнала. След приключването ѝ се изяснило, че двама полицаи са позволили нарушавания при осъществяването на служебните си отговорности, поради което те са дисциплинарно осъдени.

Собственикът на хижата схваща от татко си, че група хора с четири високопроходими автомобила са навлезли на територията на хижата.  " Той ги е помолил да изоставен, те не са се съобразили и влезнали под навеса да си вършат скара. Като се качих горе, помолих хората да изоставен - към 15 индивида, последва нападателна реакция ", споделя пред притежателят на хижата Даниел Младенов, който още се възвръща от нанесения побой.

Мъжете взимат и телефона на Даниел, откакто той се пробва да снима нападението. От хижата са откраднати и други движимости на стойност към 5 хиляди лв.. Нанесени са и материални вреди по самата постройка.

" Качвайки се нагоре, помолих екип на полицията да се качи с мен, само че ми беше отказано, всички били заети за изборите ", разяснява той.

Разследващите са открили основни несъгласия сред информацията, подадена от потърпевшия, и изяснената фактическа конюнктура. Намерени са колите, както и всички лица, участвали по време на случая. Трима от тях са арестувани за период до 24 часа, допълниха от полицията. Много очевидци са разпитани.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Разследването е под надзора на Районната прокуратура в Костинброд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР