Трима мъже са задържани. Мащабната специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението

...
Трима мъже са задържани. Мащабната специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението
Коментари Харесай

Над 42 кг сух канабис откриха спецполицаи във видинско село

Трима мъже са арестувани.


Мащабната профилирана интервенция, ориентирана против наркоразпространението в района, е осъществена от чиновници на районните ръководства в Кула, Видин и Белоградчик.

В хода на извършено следствие криминалисти от РУ-Кула локализирали ненаселен парцел в гориста околност, в региона на село Толовица и организирали наблюдаване. Вчера, рано сутринта, униформените засекли трима мъже да влизат в къщата. В миг на събаряне на канабисови стръкове, окачени за сушене на сезалени въжета, те задържали 56-годишен гражданин на Белоградчик, 55-годишен видинчанин и 51-годишен от село Тополница, обл. Благоевград.

При осъществените процесуално- следствени дейности проверяващите открили и иззели 312 сухи растения (с общо тегло 42 кг). Листната маса реагирала на канабис при полевия наркотест. Иззети били още раница, ръкавици, чували, лозарски ножици, намотка тел и свински опашки. Сухи канабисови съцветия, с общо тегло към 29 грама, съхранявани в стъклен буркан и картонена кутийка, са открити и при претършуване в парцел, населяван от 56-годишния мъж.

Тримата мъже са арестувани с полицейска марка за период до 24 часа и приведени в ареста. Случаят е докладван във видинската прокуратура. Работата на проверяващите по формираното в РУ-Кула досъдебно произвеждане продължава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР