Трима мъже от Калифорния бяха арестувани по подозрение в голяма

...
Трима мъже от Калифорния бяха арестувани по подозрение в голяма
Коментари Харесай

Крадци на авокадо бяка арестурани в Калифорния

Трима мъже от Калифорния бяха задържани по съмнение в огромна кражба на авокадо след изгубването на годишна продукция за сумата от 300 000 $, оповестява Daily Telegraph, написа Profit.bg.

Мъжете – Карлос Чавес (28 г.), Рахим Лебланк (30 г.) и Джоузеф Валенсуела (38 г.), били задържани предходната сряда. „ Гледаме съществено на този тип обири. Авокадото е значим артикул тук, в Калифорния “, споделя сержант Джон Франчи от Вентура. Цената на аводакото се усили внезапно в последните месеци поради слабата годишна продукция в Калифорния и Мексико и нарасналото търсене на авокадо в целия свят. През 1989 година американците консумираха единствено 0.4 кг. авокадо на човек, само че потреблението се усили до 3 кг. до 2014 г, сочат данните на Agricultural Marketing Resource Center.

През януари междинната цена на авокадото беше 89 цента, а до 19 март, последната седмица, за която има данни, тя се е повишила до 1.25 $. В Ню Йорк в този момент авокадото се продава за 2.50 $. Полицията счита, че мъжете са крадели и продавали авокадото на неподозиращи клиенти в последните няколко месеца. В края на май полицията почнала следствие на изказванията, че те получавали пари в брой за откраднатото авокадо, заяви Франчи. „ Те са желали да завоюват пари “, означи Франчи.

Мъжете работели в Mission Produce в Окнард, на 96 км. от Лос Анджелис. Президентът на компанията Стив Барнард заяви, че обособени кутии с авокадо били откраднати и продадени на дистрибуционен център. Обикновено кутия авокадо, отглеждано в Калифорния, Мексико, Нова Зеландия и Чили, се продава за 50 $. В случая на тримата мъже кутията се продавала за 20-30 $, много под пазарната цена.

Те били издадени от клиенти, които се усъмнили в легалността на продажбите. Освен това счетоводителите на компанията забелязали, че сметките им не излизат, а записите от охранителните камери удостоверили съмненията.Mission Produce е един от най-големите дистрибутори на авокадо в света с филиали в Китай, Канада, Холандия и Съединени американски щати. През 2015 година Калифорния е изнесла авокадо на стойност 25 млн. $.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР