Трима мъже от град Симитли са приети тази нощ в

...
Трима мъже от град Симитли са приети тази нощ в
Коментари Харесай

Трима в болница, след консумация на диворастящи гъби


Трима мъже от град Симитли са признати тази нощ в МБАЛ-Благоевград след натравяне с диворастящи гъби, положението им е устойчиво, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Тримата мъже – на 58, 29 и 26 години през вчерашния ден консумирали диворастящи гъби, набрани в гората. След няколко часа се почувствали зле, получавайки типичните признаци за натравяне – стомашно неразположение, повръщане.

Със личен транспорт са пристигнали в Спешно-приемно поделение на МБАЛ-Благоевград, където им са направени промивки и вливания.

Тъй като и тримата мъже, които са от роми, не са обезпечени им е отхвърлен банкет в токсикологията на УМБАЛСМ „ Пирогов ”.

Към 8 ч. тази заран и тримата към момента са в Спешното поделение. След което най-вероятно ще бъдат настанени в болнично поделение за наблюдаване.

Възможно е признаците на стомашно неразположение да не са в резултат на натравяне, а на преяждане с гъби. Тъй като са трудно-смилаема храна.

И тримата са брали и консумирали от диворастящата гъба „ Лютица ”, която се подготвя по характерен метод – вари се, а водата се изхвърля, едвам след което се яде.

Въпреки студеното време нощем, през последните дни в гората се появи и обичайна есенна гъба – „ Рижинка ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР