Трима мъже на 27, 38 и 45 години са задържани

...
Трима мъже на 27, 38 и 45 години са задържани
Коментари Харесай

Трима отвлякоха и ограбиха мъж в София

Трима мъже на 27, 38 и 45 години са арестувани за осъществен обир и похищение, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

На 12 декември гражданин на столицата потърсил помощ в полицията, откакто бил ограбен и похитен. Потърпевшият разказал, че към 19.30 часа, до момента в който паркирал персоналния си автомобил „ БМВ “ пред жилището си, бил атакуван от трима непознати. Заплашили го с револвер, привели го в безпомощно положение, завързали го, отнели чантичка с пари, документи, часовник, ключове от вкъщи му и други движимости. Качили го в техния автомобил, паркиран наоколо.

Докато един от нападателите го пазел, другите двама влезнали в жилището му с отнетите ключове, откъдето отмъкнали куфар, часовници и пари.

Върнали се на паркинга и един от мъжете потеглил с колата на потърпевшия в незнайна посока. Вторият се качил при тях с „ пазача му “ и също потеглил. Малко по-късно нападателите изоставили жертвата си на пътя при с. Казичене. Случайно преминаващ с автомобил мъж го видял и се е отзовал на молбата му да потърсят полиция.

Екипи на Столична дирекция на вътрешните работи стартирали оперативно- издирвателни и процесуално- следствени дейности. В рамките на следствието били открити и арестувани причинителите на престъплението- тримата мъже са престъпно проявени и осъждани.

Установено е, че двама от тях живеели на територията на столицата без адресна регистрация. След отчет на събраните материали в Софийска градска прокуратура тримата са привлечени като обвинени.

Наложени са им ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ за период до 72 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР