Трима китайски учени от Института по вирусология в Ухан са

...
Трима китайски учени от Института по вирусология в Ухан са
Коментари Харесай

WSJ: 3-ма учени от Ухан са били тежко болни месец преди пандемията

Трима китайски учени от Института по вирусология в Ухан са били тежко заболели малко преди експлоадирането на пандемията, написа, представено от  Американското издание се базира на американското разузнаване.

Първото огнище на COVID-19 е записано в този град през декември 2019 година Както отбелязва WSJ, въпросните учени са отишли ​​в болничното заведение поради тежко заболяване още през ноември същата година. Те са имали симптомите на COVID-19, а самите те са били „ членове на еднакъв екип, занимаващ се с коронавируси “.

Авторите на публикацията настояват, че информацията от разузнаването може да " добави тежест към възходящите апели за по-пълно следствие дали вирусът COVID-19 е могъл да е изпуснат от лаборатория "  

В отговор на питане на WSJ, китайското външно министерство упрекна Вашингтон, че се пробва да внушава постоянно теория за приключване на ковид от лабораторията. Външното министерство сложи под въпрос дали Съединените щати в действителност са загрижени за източника на патогена COVID-19 или „ се пробват да отклонят вниманието “.

През май републиканците от Комисията по разузнаване на Камарата на представителите на Съединени американски щати обявиха, че има " косвени доказателства ", че огнището на COVID-19 е можело да е от изтичане от Института по вирусология в Ухан. Те посочиха появяването на признаци, присъщи за коронавирусната зараза при някои от откривателите в научната институция през есента на 2019 година, а също по този начин оповестиха присъединяване на китайската войска в лабораторията.

През март СЗО разгласява цялостния отчет на интернационалната експертна група на организацията за посещаване в Ухан, с цел да разпознава произхода на COVID-19. Документът назовава приключването на ковид от лабораторията " извънредно малко евентуално ". Твърди се, че новият вид ковид е бил най-вероятно предаден на хората от прилепи посредством друго животно.
Съединените щати и 13 други страни разгласиха взаимно изказване, в което показаха угриженост по отношение на констатациите от отчета на СЗО. Страните приканиха за " транспарантно и без значение " следствие на произхода на COVID-19.

 

 

" СЕГА " ПРИПОМНЯ:

Още през януари т.г. тогавашният държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео публично поддържа изказванията, че пандемията от ковид е тръгнала от китайските лаборатории. Той разкрива, че още през лятото на 2019 година в лабораторията в Ухан е имало няколко заболели от COVID-19 откриватели. А през 2016 година в тази лаборатория е работено с вирус, който е на 96% еднакъв със настоящия.  

„ Американските управляващи през днешния ден дават нова информация за дейностите в китайските държавни лаборатории през 2019 година По-специално САЩ имат учредения да имат вяра, че няколко откриватели от Института по вирусология в Ухан са се разболели през лятото на 2019 година - преди първия докладван случай на COVID-19 ", прибавя той.

Помпео отбелязва, че най-малко от 2016 година институтът е изследвал ковид на прилеп RaTG13, който е повече от 96% еднакъв с COVID-19. Според него институтът не оповестява за вероятни „ опити за повишение на заразността или леталността “ на вируса. Помпео също по този начин твърди в прав текст, че Институтът по вирусология е обвързван с военни проучвания. " Въпреки че Институтът по вирусология в Ухан е показан като цивилно място, то той си сътрудничи по изявления и секрети планове с китайските военни ", твърди още Помпео в изказването си.

" Пандемията на COVID-19 би могла да бъде избегната. Всяка виновна страна щеше да предложения международни здравни специалисти в Ухан до дни след експлоадирането й ", разяснява още той. Помпео отправя призив  " специалистите на СЗО да имат достъп до всички уреди, лабораторни данни, личен състав, очевидци и жалбоподатели ".

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР