Трима кърджалийци получиха условни присъди за лихварство и рекет след

...
Трима кърджалийци получиха условни присъди за лихварство и рекет след
Коментари Харесай

Условни присъди за трима лихвари от Кърджали

Трима кърджалийци получиха условни присъди за лихварство и рекет откакто се споразумяха с прокуратурата пред окръжния съд.

На 3 години условно с 5-годишен изпитателен период и на санкция от 5 000 лв. беше наказан тарторът на групата - 66-годишният М. Х. М. Той беше приет за отговорен, че е давал непозволено парични заеми в интервала от 2015 до 2020 година на разнообразни хора, като от лихвите е спечелил 8 200 лв.. Другото обвиняване, по което беше наказан М. Х. М. е за упражнено принуждение и отнемането на движимости от трима " кредитополучатели ". Други двама участници в групата Ф.М.М. на 38 година и В.М.М. на 37 година получиха едногодиши присъди 3-годишен изпитателен период за изнудване и рекет. Освен това те ще би трябвало да заплатят и по 3 000 лв. санкция.

Акцията против незаконното трио беше осъществена през март 2020 година. Полицията нахлу на 4 адреса в кърджалийския кв. " Боровец " и задържа тримата лихвари. Те отпускали заеми на свои небогати съкварталци при убийствени лихви. Според информация, публикувана от полицията директно след акцията, при провиснал заем от 3 000 лв. е трябвало да се върнат сред 6-7 хиляди лв.. Ако длъжникът не платял в точния момент сумата можело да нарасне до 20 000 лв.. Освен това тримата олихвявали и лихвите по отпуснатите заеми. Към неплатежоспособните си клиенти триото прилагало закани и физическа кавга, както и конфискация на движимости.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР