Трима журналисти от новинарския екип на Си Ен Ен подадоха

...
Трима журналисти от новинарския екип на Си Ен Ен подадоха
Коментари Харесай

Трима журналисти от Си Ен Ен напуснаха заради публикацията на грешна информация за Тръмп

Трима публицисти от новинарския екип на Си Ен Ен подадоха оставки, след скандал към обява за среща сред човек от екипа на Доналд Тръмп и началник на съветски капиталов фонд, състояла се 4 дни преди встъпването в служба на Тръмп за президент на Съединени американски щати през януари т.г., предадоха организациите " Асошиейтед прес " и " Ройтерс ".

Материалът на създателя Томас Франк бе пуснат единствено на уеб страницата на Си Ен Ен в предходната седмица и няколко часа по-късно бе изтеглен, без да стигне до телевизионния екран. Бяха изтрити и всички линкове към него.

Сваляйки обявата, от екипа на Си Ен Ен означиха, че вътрешно публицистично следствие е открило, че не са били спазени публицистични условия. Не е бил по съответния метод тестван източникът на информацията, въз основа на която е готова обявата. Редакцията незабавно се извини на засегнатия предприемач Антъни Скарамучи - индивида от преходния екип на Тръмп, за който се твърди, че се е срещнал с съветския предприемач.

Засегнатият Скарамучи писа в " Туитър ", че Си Ен Ен е постъпила вярно и одобри извинението. " Всеки позволява неточности. Трябва да вървим напред ", означи той.

Освен Франк със Си Ен Ен би трябвало да се разделят още Ерик Лихтблау - заместник-управляващ редактор на вашингтонското бюро на телевизионния канал, и Лекс Харис - началник на отдела за журналистически следствия.

So they caught Fake News CNN cold, but what about NBC, CBS & ABC? What about the failing @nytimes & @washingtonpost? They are all Fake News!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 27, 2017

В свалената публикация с позоваване на неназован източник се твърдеше, че на 16 януари 2017 година на Световния стопански конгрес в Давос Скарамучи се е срещнал с шефа на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев.

По-нататък се споделя, че комисията за разузнаването в Сената е почнала следствие, с цел да обясни дали индивидът на Тръмп е давал на руснака очаквания за скорошно намаляване на глобите против Москва. Това би могло да има въздействие върху решенията на фонда по какъв начин да влага.

Според АП не става напълно ясно какво тъкмо в обявата не е било правилно и дали Си Ен Ен ще продължи да работи по тематиката. Скандалът, отбелязва организацията, е прекомерно противен за телевизия Си Ен Ен, която Тръмп постоянно назовава " източник на подправени вести " и даже отхвърли на дава отговор на въпроси на нейни кореспонденти при конференциите си.

Президентът Доналд Тръмп употребява мотива, с цел да подлага на критика малкия екран в " Туитър ". " Охо, на Си Ен Ен ѝ се наложи да изтегли материал за Русия и да уволни трима чиновници. Ами останалите им лъжливи истории? ФАЛШИВИ НОВИНИ! ", написа той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (442)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР