Трима журналисти от новинарския екип на CNN подадоха оставки и

...
Трима журналисти от новинарския екип на CNN подадоха оставки и
Коментари Харесай

CNN изгони журналисти заради грешна информация за Русия

Трима публицисти от новинарския екип на CNN подадоха оставки и те бяха признати след скандал, избухнал към обява за журналистическо следствие за среща сред човек от екипа на Доналд Тръмп и началник на съветски капиталов фонд. Според информацията тя се е състояла единствено 4 дни преди встъпването в служба на Тръмп за президент на Съединени американски щати през януари т.г., съобщи Reuters.

Материалът на създателя - Томас Франк, бе пуснат единствено на уеб страницата на CNN в петък вечерта и няколко часа по-късно бе изтеглен, само че без да стигне до телевизионния екран. Бяха изтрити и всички линкове към него. Сваляйки обявата, от екипа на CNN означиха, че вътрешно публицистично следствие е открило, че не са били спазени публицистични условия и в частност не е бил по съответния метод тестван източникът на информацията, въз основа на която е готова обявата.

Редакцията незабавно се извини на засегнатия предприемач Антъни Скарамучи от преходния екип на Тръмп, за който се твърди, че се е срещнал с съветския предприемач.



Освен Франк със CNN би трябвало да се разделят още Ерик Лихтблау - заместник-управляващ редактор на вашингтонското бюро на осведомителния канал, и Лекс Харис - началник на отдела за журналистически следствия.

В свалената публикация, представена от ТАСС, с позоваване на неназован източник се твърди, че на 16 януари 2017 година на Световния стопански конгрес в Давос Скарамучи се е срещнал с шефа на съветския Фонд за директни вложения Кирил Дмитриев.

По-нататък се споделя, че специфичният комитет за разузнаването в Сената е почнал следствие, с цел да обясни дали индивидът на Тръмп е давал на руснака очаквания за скорошно намаляване на антируските наказания, въведени от Съединени американски щати поради украинските събития през 2014 година Това би могло да има въздействие върху решенията на фонда по какъв начин да влага.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР