Трима жители на департамента Ардеш и един жител на департамента

...
Трима жители на департамента Ардеш и един жител на департамента
Коментари Харесай

Четирима пострадаха при земетресението в Южна Франция

Трима поданици на департамента Ардеш и един гражданин на департамента на Дром са потърпевши при земетресение с магнитуд 5,4 в Южна Франция, предава Агенция TACC, представена от " Фокус ".
" Регистрирано е земетресение в региона на Монтелимар-Валенс в департамента Ардеш. Трима души бяха леко ранени. Молим жителите на Льо Тей да останат на улицата и да не влизат в домовете си ", се споделя в изказването. От своя страна телевизионният канал BFM прецизира, че и тримата са били потърпевши вследствие на суматохата, зародила поради труса.
Според изказването на кмета на Льо Тей, представен от радио France Bleu, към 200 къщи са били развалени, на стълбите на кметството са се появили пукнатини. Пострадали са и структури, които поддържат камбаните в две църкви. Местните поданици в обществените мрежи разгласяват фотоси на напукани подове и стени на домовете си.
" Все още не са регистрирани огромни вреди, " сподели на собствен ред префектурата на департамента Дром. " Сегашната обстановка не изисква специфични защитни ограничения, като се изключи обособени решения на локалните управляващи. " В същото време заместник-префектът заяви, че минимум един човек е ранен при сриването на скеле в Монтелимар.
Властите приканват всеки, който се почувства нерадушен или е ранен при земетресението, да потърси здравна помощ неотложно. Вероятно е броят на потърпевшите денем да се усили.
В понеделник сутринта Централното сеизмологично бюро на Франция заяви за земетресение с магнитуд 5,4, станало в югоизточната част на департамента Дром в 11:52 локално време (12:52 българско време), покрай град Монтелимар, ситуиран на границата с департамента Ардеш. Бюрото дефинира труса като " мощен " и предизвести за вероятни вторични земетресения в близко бъдеще. Земетресението е усетено от жителите на Монпелие, Лион, Сент-Етиен, Гренобъл, Авиньон и Марсилия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР