Трима хърватски военнослужещи и капелан от контингента на НАТО са

...
Трима хърватски военнослужещи и капелан от контингента на НАТО са
Коментари Харесай

Трима военни и капелан от НАТО изгонени от Полша за пиянство

Трима хърватски военнослужещи и капелан от контингента на НАТО са изгонени от Полша за пиене и огорчение достойнството на мундира, съобщи загребското издание Jutarnji list. Информацията е доказана от военното министерство на страната, че това станало по заповед персонално на началника на Генералния щаб. По-рано се появиха неофициални известия, че един представител на хърватския контингент в Полша от състава на военната полиция не минал теста за алкохол на портала въз основата Бемово-Пиские и е краткотрайно арестуван от полската военна полиция, а по-късно е изпъден от страната.

Според към този момент конкретизирани данни от министерството на защитата, участниците в случая се оказали четирима – трима военнослужещи и капелан се върнали в базата пияни. Тримата са върнати в Хърватия на 23 октомври, а капеланът – на 9 ноември. Започнато е дисциплинарно следствие.

Отбелязва се, че случаят станал съвсем директно откакто хърватският контингент в НАТО е изпратен в Полша в средата на октомври. „ Веселата четворка” небрежно е заменена с нови хървати.

Провинилият се католически духовник, съгласно медиите, преди този момент взел участие три пъти взел участие в задачи на НАТО в Афганистан и Косово.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР