Трима футболисти на Ливърпул са сред номинираните за Играч на

...
Трима футболисти на Ливърпул са сред номинираните за Играч на
Коментари Харесай

Трима от "Ливърпул" номинирани за Играч на сезона в Англия

Трима футболисти на " Ливърпул " са измежду номинираните за Играч на сезона във Висшата лига, който се дефинира от последователите посредством гласоподаване. Това са капитанът Джордан Хендерсън, Садио Мане и Трент Алекзандър-Арнолд

Хендерсън е определян като любимец за премията, откакто към този момент взе наградата за Играч на сезон в класацията на публицистите.
Джордан Хендерсън е Футболист на годината в Англия Капитанът на "Ливърпул " победи в анкетата на Асоциацията на пишещите за футбол публицисти (FWA)
Той обаче ще има сериозна конкуренция в лицето на плеймейкъра на " Манчестър Сити " Кевин де Бройне, както и на голмайстора на шампионата през този сезон Джейми Варди от " Лестър ".

Голмайсторът на " Саутхемптън " Дани Ингс и вратарят на " Бърнли " Ник Поуп също са измежду седемте номинирани за самостоятелното отличие.

Трент Алекзандър Арнолд попадна и измежду номинираните за Най-добър млад състезател във Висшата лига. Там обаче той е единственият представител на " алените ", а в листата преобладават играчи на " Манчестър Юнайтед ". Цялото нападателно трио на " алените дяволи " - Мейсън Грийнууд, Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд, е измежду селектираните, а късмет за премията има различен кадър на 20-кратните първенци на Англия - вратарят Дийн Хендерсън, който е чартърен в " Шефилд Юнайтед ".

Финалистът за ФА Къп " Челси " е с двама представители в лицето на халфовете Мейсън Маунт и Кристиан Пулишич, номинация има и за капитана на " Астън Вила " Джак Грийлиш.

Юрген Клоп, Франк Лампард, Крис Уайлдър и Брендан Роджърс са номинирани за Мениджър на сезона. Клоп изведе " Ливърпул " до първа купа в Англия в последните 30 години, а отборът няма турнирна загуба на " Анфийлд " към този момент повече от 3 години.

В същото време Лампард класира " Челси " в топ 4 в първия си сезон като управител във Висшата лига.

Крис Уайлдър свърши чудесна работа отпред на " Шефилд Юнайтед ", като " остриетата " резервираха елитния си статут без никакви компликации и приключиха сезона в горната половина на класирането, макар че като дилетант бяха считани за главен кандидат за изпадане.

Брендан Роджърс също заслужи номинация поради мощните игри на " Лестър " през сезона, въпреки и " лисиците " да изпаднаха от топ 4 в последния кръг.

Победителите в обособените ранглисти ще бъдат оповестени на 13 август.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР