Трима души загинаха в столицата на Зимбабве Хараре, след като

...
Трима души загинаха в столицата на Зимбабве Хараре, след като
Коментари Харесай

В Зимбабве полудяха! Дадоха им да гласуват, а те си спретнаха в столицата кървава баталия

Трима души починаха в столицата на Зимбабве Хараре, откакто военни откриха пукотевица по стачкуващи, които стачкуваха против резултатите от изборите, предадоха международните организации. Пострадал е и публицист от Би Би Си.

Министърът на правораздаването съобщи, че по улиците на столицата Хараре са ситуирани армейски елементи, с цел да се възвърне редът, оповестява „ Ройтерс “.
Безредиците в Хараре избухнаха след състоялите се при започване на седмицата президентски и парламентарни избори. Демонстрантите упрекват ръководещата партия в опит да манипулира резултатите от вота.

Това бяха първите избори след отстраняването от власт на Робърт Мугабе, който заемаше президентския пост 37 години. За първи път от 16 години имаше и непознати наблюдаващи.

Избирателната комисия заяви, че партията на президента Емерсън Мнангагва ЗАНУ-Патриотичен фронт, която от дълго време е на власт, е получила болшинство на парламентарните избори. Все още обаче не е оповестено кой печели президентските избори.

Насилието беше наказано от президента на Зимбабве, както и от Европейския съюз.





Let’s be clear on one thing: there is NOTHING that can EVER justify soldiers opening fire with live ammunition into a crowd of fleeing unarmed civilians. #Harare #Zimbabwepic.twitter.com/ZhZDwuvWEE
— Doug Coltart ✊???????????? (@DougColtart) 2 август 2018 година

Britain urges calm after post-election violence in #Zimbabwe https://t.co/HsT7pXAXgtpic.twitter.com/EcRJb3oyrF
— Reuters UK (@ReutersUK) 2 август 2018 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР