Трима души загинаха, а над 60 000 бяха принудени да

...
Трима души загинаха, а над 60 000 бяха принудени да
Коментари Харесай

Наводненията във Филипините взеха три жертви

Трима души починаха, а над 60 000 бяха принудени да изоставен домовете си поради огромни наводнения в столицата на Филипините и в северните провинции през уикенда, заяви националната работа за помощ при бедствия, представена от ДПА.

Над 1 милион души са наранени от наводненията, при които някои региони на Манила се оказаха под 180 сантиметра вода. Над 33 000 поданици на столицата са били принудени да избягат от домовете си от събота, а 26 000 души са били евакуирани в 10 северни провинции. Жертвите са двама мъже на 50 и 36 години и 61-годишна жена, удавили се в предградията на Манила - Кесон сити и Марикина.

В засегнатите региони не работят държавните служби и учебните заведения. Метеорологичната работа споделя, че бедствието се дължи на две тропически стихии - Леепи и Яги, с центрове в океана край северните филипински острови. Бурите укрепват въздействието на сезонните югозападни мусонни ветрове и предизвикват поройни превалявания. Очаква се неприятното време да се задържи доникъде на седмицата.

Спасителните служби предизвестяват популацията, че са вероятни наводнения и земни свличания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР