Трима души задържа полицията в София след протеста. Причините -

...
Трима души задържа полицията в София след протеста. Причините -
Коментари Харесай

Трима задържани в София след протеста

Трима души задържа полицията в София след митинга. Причините - носели са пиротехника и не са имали персонални документи.
Протестиращи в София блокираха придвижването в центъра По-рано пред постройката на Министерския съвет имаше и проява на майки на деца с увреждания
Протестът в София довечера беше най-продължителният от миналата седемица и блкокира поредно главните кръстовища в центъра на София - пред Министерския съвет, на бул. „ Дондуков” и улица „ Раковск”, на паметника Левски, при Софийския университет, на Орлов мост, На булевардите „ Гурко” и „ Васил Левски”, както и пред Народното събрание.

Снимка: btvnovinite.bg
Протестиращите хвърляха димки и пиратки и скандираха „ Оставка”. Блокираха рейсове на градския превоз и леки коли и призоваваха пасажерите да се причислят.

Според информации на полицията митингът е нерегламентиран напълно, протестиращите приключиха шествието си по бул. „ Витоша”. На кръстовището с бул. „ Патриарх Евтимий” персоналните карти на останалите до края на събитието бяха събрани за информация.

Снимка: btvnovinite.bg

След 22 ч. пред камионетките на полицията имаше опашки от чакащи да си получат персоналните карти, които им бяха събрани за инспекция.

Проверени бяха персоналните карти на над 50 души и формирани 7 акта.

Блокада на Прохода на републиката

Протест и обсада имаше на прохода на Републиката. Към протестиращите в Гурково се причислиха хора от Казанлък и Стара Загора. Над 1000 души стопираха придвижването, макар загражденията и засиленото полицейско наличие. Образуваха се колони от камиони и коли. Протестът беше срещу бедността и високите цени на горивата.

И новата седмица стартира с митинги в страната (СНИМКИ) Проходът на Републиката беше блокиран
Около 300 протестиращи се събраха в Благоевград. Протестиращите минаха през офисите на политическите партии, с цел да покажат, че митингът не е политически.

Гражданско непокорство имаше и във Велико Търново. Около 200 протестиращи пробваха да блокират основно кръгово кръстовище. кордон от служители на реда се опълчи на желанията им, само че трафикът София - Варна за малко бе усложнен. Протестът приключи с автошествие и макар провокациите нямаше арести.

Едночасова обсада на Аспаруховия мост и огромни тапи беляза 10-ия следващ митинг във Варна с искане за оставка на държавното управление, промяна на системата и промени във всички сфери. В демонстрацията се включиха близо 200 души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР