Трима души в шведския град Норшьопинг се нуждаятот медицинска помощ,

...
Трима души в шведския град Норшьопинг се нуждаятот медицинска помощ,
Коментари Харесай

Арести в Швеция заради акция на крайната десница

Трима души в шведския град Норшьопинг се нуждаятот здравна помощ, откакто бяха ранени от органите на реда по време на конфликти сред полиция и протестиращи, които се оповестиха против проектите на крайнодясна група да обикаля из страната и да гори копия на Корана, предава Си Ен Ен. Осем души са били задържани в град Норшьопинг, а 18 души са били арестувани в прилежащия град Линшьопинг, се споделя в изказване на полицията.

Контрапротестите започнаха в четвъртък след проява, проведена от Расмус Палудан, водач на крайнодясната  политическа партия ``Твърда линия``. Шведско-датският деятел има присъда в Дания за расистки обиди. През последните дни той обиколи Швеция, насочвайки се към квартали, където живеят най-вече мюсюлмани, с цел да гори там екземпляри на Корана, докато тече свещеният месец Рамазан. Това предизвика бурни контрадемонстрации. Полицията заяви, че органите на реда са ранили трима души, откакто са произвели предупредителни изстрели по време на конфликтите в неделя.

Заради случаите иракското външно министерство е отзовало шведския шарже д`афер в Багдад, предава Агенция Франс Прес. От министерството са предупредили, че акцията на Палудан може да окаже  " съществени последствия " за " връзките сред Швеция и мюсюлманите, които живеят в страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР