Трима души, сред които и един полицай, са задържани на

...
Трима души, сред които и един полицай, са задържани на
Коментари Харесай

Трима от Русе, сред които и полицай, замесени в имотни измами

Трима души, измежду които и един служител на реда, са арестувани на 15 април по следствие с имотни измами, оповестиха от Окръжна прокуратура-Русе. Подробности по случая изнесоха зам.-окръжният прокурор и представител на прокуратурата Мирослав Маринов, наблюдаващите прокурори Радослав Градев и Пламен Петков и зам.-директорът на дирекция „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи Христо Христов.

Имотните измами са осъществявани от проведена незаконна група по отношение на лица, които са живеели сами и са били в обществен риск, изясни Мирослав Маринов.

" В Окръжна прокуратура - Русе е на произвеждане дело за 4 закононарушения - за проведена незаконна група с 3 лица, едно от които е служител на реда, второто е за машинация с користна цел, третото закононарушение за потребление на неистинен публични документни за имотна полза, четвъртото е укриване и заличаване на непознати частни документи ", сподели Радослав Градев.

Групата е работила от ноември 2020 година до сегашния миг, като тримата мъже, на които са повдигнати обвинявания, са А.Т.Д. на 48 години, Д.С.В на 43 години и Д.Д.Г на 47 години –полицейски контрольор от районно управление (на МВР) – Две могили към ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе.

До момента е открито несъмнено, че групата е направила пет имотни измами - четири от тях, осъществени чрез формирани неистинен саморъчни завети, и една машинация при която е употребен неистинен нотариален акт.

Схемата е била следната: след съставянето на неистинските завети, те са били представяни пред нотариуси, които са ги разгласявали с протокол за оповестяване на саморъчно завети по реда на Закона за наследството. Лицата, в интерес на които се „ завещава “, са част от причинителите - тъй наречените „ бушони “ или „ мулета “, които след това продават недвижими парцели на трети добросъвестни лица.

По този метод те са въвели в подвеждане тези действителни купувачи, че са действителни притежатели на въпросните парцели. Получените от продажбата пари са разделили между тях.

Сред парцелите, които са били обект на измами, са аграрни земи в землищата на Силистра и Две могили, както и жилищен парцел в Русе.

В момента се проверяват още трима чиновници на ОД МВР-Русе, за които в хода на следствието са открити данни и доказателства за незаконосъобразни дейности.

Обвиняемите са арестувани за период от 72 часа и Окръжна прокуратура – Русе ще внесе в съда искане за всеки от тях за установяване на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, съобщи бТВ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР