Трима души, сред които и един гръцки гражданин, бяха арестувани

...
Трима души, сред които и един гръцки гражданин, бяха арестувани
Коментари Харесай

Първи арести заради потъналия в река Сава нощен клуб в Белград, бил тройно претоварен

Трима души, измежду които и един гръцки жител, бяха задържани по отношение на случая, който се случи в новогодишната нощ на плаващия нощен клуб " Фристайлър ", когато обектът потъна в реката, заяви сръбската национална телевизия РТС. Изслушването на арестуваните е планувано за сряда прокуратурата.

 Популярен плаващ нощен клуб в Белград потъна по време на новогодишен ваучър (видео) Виж още

Тримата са задържани по съмнение, че са направили закононарушението - " тежко действие срещу общата сигурност с предумисъл за предизвикателство на обща заплаха " .

Задържаните са обвинени, че на 31 декември 2022 година са разрешили на платформата да се качат по-голям брой хора от потенциала на обекта, който заради това потъва отчасти и по този метод е застрашена сигурността на огромен брой хора. Заподозрените са арестувани до 48 часа.

Плаващият нощен клуб " Фристайлър " стартира да потъва през новогодишната нощ, защото на него се намираха доста повече хора от планувания потенциал. От полицията след случая оповестиха, че всички посетители на обекта са евакуирани. Лекарска помощ потърсиха две дами.



Кметът на Белград Александър Шапич съобщи, че съгласно информациите, с които разполага, повода за потъването на " Фристайлър " е, че на него са се качили два до три пъти повече хора, в сравнение с е разрешено, и че поставените понтони на платформата не са били със същата устойчивост като по-ранните. Той разгласи, че ще има по-строг надзор и сурови санкции и че ще се търси наказателна отговорност на отговорните.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР