Трима души са загубили живота си по време на работа

...
Трима души са загубили живота си по време на работа
Коментари Харесай

Трима души са загинали при трудови злополуки в област Монтана за 2019-та

Трима души са изгубили живота си по време на работа в област Монтана през предходната година. За миналата няма нито един смъртен случай, регистрира шефът на Инспекцията по труда в Монтана инж. Димитър Петров.
"На 1 август - с служащ на кабелен оператор и на 12 август - с служащ на строителна компания в бетонов възел. По- късно в края на ноември - овчар при паша на животни е погубен от бик, животно което е било в стадото ", сподели Димитър Петров.
Общо трудовите злополуки за миналата година са 20, с 5 по-малко от 2018 година. Една от злополуките е приключила с инвалидизиране на служащ, добави Петров.
"Станали са и някои други злополуки, без съдбовен излаз. Държа да отбележа, че администрирането и регистрирането на злополуки се прави от Националния застрахователен институт. Ние правим инспекции при злополуки, когато има смъртен излаз, станали са с повече от 3 лица или има съмнение за неработоспособност, тежка акцидент. Тогава дружно с органите на Национален осигурителен институт проверяваме злополуката и във всички други случаи, в които имаме информация за станала акцидент си правим инспекция, само че тя не е следствие на отговорен или нещо друго, просто дали има нарушавания на трудовото законодателство, които биха били някаква причина за ставане на случай ", изясни Димитър Петров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР