Трима души са загинали в резултат на обстрел над Харков

...
Трима души са загинали в резултат на обстрел над Харков
Коментари Харесай

Трима загинаха при руски обстрел над Харков, сред жертвите е и дете -

Трима души са починали вследствие на обстрел над Харков тази заран. Това заяви в своя канал в Телеграм ръководителят на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов.

" За страдание, вследствие на утринния обстрел от страна на окупаторите на Салтовския регион на Харков починаха 3 души, измежду които момче на 13 години, мъж и жена. Ранена е 72-годишна жена ", написа той.

Данните от районния център за незабавна здравна помощ се актуализират, добави ръководителят на OVA.

Тази заран руснаците за следващ път удариха преобладаващо рускоезичния Харков, а жителите на регионалния център бяха призовани да не излизат ненужно на улицата.

По-рано анализатори от Американския институт за проучване на войната обявиха, че Путин евентуално е наредил завладяването на Харков и на неокупираната част от Харковска област.

По-специално, анализаторите означават, че от 26 юни руснаците се пробват да завладяват Дементиевка, село северно от Харков, което е от лимитирано значение за отбраната на Русия против украинското нахлуване.

Освен това украинското военно разузнаване разгласява прихванат диалог, в който съветски боен се оплаква, че командирът му е апатичен към загубите, защото желае единствено да стигне до Харков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР