Трима души са задържани във Франция заради вчерашното нападение с

...
Трима души са задържани във Франция заради вчерашното нападение с
Коментари Харесай

Трима суданци са задържани заради нападението с нож във Франция

Трима души са арестувани във Франция поради вчерашното нахлуване с нож, в което бяха убити двама души в град Роман сюр Изер.
Освен причинителя на офанзивата Абдала Ахмед Осман, който е със суданска народност, роден е през 1987 година и е със статут на емигрант във Франция от 2017 година, останалите арестувани са негов судански прочут и още един судански жител.
Вчера Абдала Ахмед Осман, въоръжен с нож, нападна клиенти на три магазина и пешеходци в югоизточния френски град. По последни данни с изключение на двете жертви има и петима ранени, двама от които изписани, а двама в интензивно поделение.
Абдала Ахмед Осман не е прочут на полицията поради други престъпни прояви. Той има позволение за престояване във Франция за 10 години. Не е прочут и на европейското разузнаване. Срещу него е почнало следствие за ликвидиране, обвързвано с тероризъм.
Според източник, непосредствен до следствието, нападателят е споделил по време на разпит, че не си спомня какво се е случило. По-късно през днешния ден ще му бъде направена психиатрична експертиза.
В дома му при обиск са открити ръкописни документи с религиозна конотация, в които създателят се оплаква, че живее в страна на неверници. Смята се, че тези трудове са дело на Абдала Ахмед Осман.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР