Трима души са с ампутация на пръсти заради използване на

...
Трима души са с ампутация на пръсти заради използване на
Коментари Харесай

В новогодишната нощ най-натоварен е бил травматологичния кабинет на Пирогов

Трима души са с ампутация на пръсти поради потребление на пиратки, заяви изпълнителният шеф на " Пирогов " проф. Асен Балтов, представен от Агенция " Фокус ".

В новогодишната нощ най-натоварен е бил травматологичният кабинет. За благополучие, измежду потърпевшите от потребление на пиротехнически средства няма деца.

" Двама пациенти са признати след приложимост на алкохол и марихуана. Трима пациенти на възраст межди 15 и 25 години са използвали алкохол в по-големи количества ", изясни проф. Балтов, като посочи, че младежите са пили алкохола на екс.

" Извършени са четири оперативни интервенции поради преплитане на вътрешности или кръвотечение от стомашно-чревния тракт и дебелото черво ", заяви проф. Балтов. Тази нощ натоварено е било и в кабинета по неврохирургия. " Имало е много алкохолно повлияни пациенти, които са получили голям брой рани в региона на лицето и главата. Били са обработени. Повечето са освободени по-късно ", разяснява проф. Балтов.

Общо 500 души са минали през болничното заведение през последното денонощие. " По-голямата част от хората са почнали да идват след 00.00 през нощта ", изясни проф. Асен Балтов.

От 23 декември 2017 година до 1 януари през " Пирогов " са минали към 4500 пациенти.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР